Leerlingenraad

Leerlingenraad

leerlingenraad

Door middel van lessen over de Nederlandse staatsinrichting krijgen de leerlingen van groep 3 t/m 8 o.a. inzicht in het verloop van de verkiezingen.

Super leuk. Ik ben vorig jaar bij de leerlingenraad gegaan. Het is leuk om een plan te bedenken en om verkiezingen te houden.
Babette Bron – Groep 7

Wat we doen in de leerlingenraad:

De leerlingenraad vergaderd elke maand 1 keer. De leerlingenraad denkt mee over wat er anders kan in de school en wat buiten de school gaat gebeuren. Bijvoorbeeld klimrekken en schommel op het schoolplein en de feestdagen zoals kerst diner, pasen, zomerfeest en nog veel meer.

Waarom wilden wij er in?

Omdat we van heel veel kinderen hoorden dat ze het leuk vonden en toen dachten wij dan gaan we het ook proberen. En dat kwam goed uit want iedereen had goede ideeën. En het is ook super leuk.

Waarom mensen er in zouden willen!

Wij denken dat veel mensen in de leerlingenraad zouden willen omdat het super leuk is. Je hebt veel te doen in de leerlingenraad, vooral dingen regelen. En je kan goed met je gedachten omgaan en het is ook is heel leerzaam. Dus wij raden het zeker aan om mee te doen met de verkiezingen! De kinderen die volgend jaar groep 3 zijn kunnen meedoen met de verkiezing.

________________________________________________________________

Volgend jaar (2019/2020) zijn er verkiezingen voor de Groepen 3 en 5!!

________________________________________________________________

Geschreven door: Babette, Thaylina, Fiene